Make your own free website on Tripod.com

  
     
 

AKTIVITI-AKTIVITI PKPSM JOHOR

Barisan Pengetua Kanan 2006 sempena Majlis Persaraan Pengarah anjuran Majlis Pengetua Kanan/Cemerlang 2006 di Hotel M Suite, Johor Bahru. Mesyuarat Pengetua Kanan di Maktab Sultan Abu Bakar (MSAB) Program Nilam berjaya memupuk budaya membaca di kalangan pelajar. Perhimpunan Patriotik adalah teras PIPP bagi membina negara dan bangsa. Sesi pengajaran dan pembelajaran yang berkesan merupakan teras PIPP bagi melonjakkan kecemerlangan sekolah.
Upacara menaikkan bendera serta menyanyaikan lagu kebangsaan iaitu Negaraku pada perhimpunan ramai. Program motivasi dilakukan bagi melahirkan modal insan yang gemilang. Pelajar-pelajar sedang mendengar taklimat dan pengumuman harian pada perhimpunan pagi. Pelajar-pelajar mengikuti sesi lawatan sambil belajar. Suasana pelajar di dewan peperiksaan. Yakin boleh untuk memperolehi keputusan cemerlang.
Negeri Johor yang diwakili Murali a/l Subramaniam, Mohd Joehadi Parcho, Mohd Kassim Sharif, Tio Swee Ming dan Nazirah Abd Ghani telah muncul juara Pertandingan Bahas Guru. Mesyuarat Ahli Jawatankuasa PKSPM Negeri Johor di Maktab Perguruan Batu Pahat. Bermain ski di Soel, Korea pada 14-19 Disember 2005 Lawatan PKPSM Negeri Johor ke Istana King Farouk, Mesir Lawatan PKPSM Negeri Johor ke Jorea pada Disember 2005
Lawatan PKPSM Negeri Johor ke Jorea pada Disember 2005 Majlis meraikan Timbalan Ketua Pengarah Bahagian Sekolah, TB Dato Mohd Salleh bin Mohd Husein Majlis penyerahan tugas bendahari daripada Tn Hj Aziz bin Abu Bakar kepada YDP PKPSM Negeri Johor. Wakil PKPSM Negeri Johor ke Persidangan/Seminar kepengetuaan Kebangsaan anjuran IPK UM Kampus, Kuala Lumpur. Bergambar beramai-ramai selepas Majlis Anugerah Perlantikan Pengetua Kanan dan Pelansaran Laman Web MPKK.
PKPSM Negeri Johor ke Tanjung Balai sedang menunggu kenderaan di Tanjung Balai untuk melihat perkampungan di situ. PKPSM Negeri Johor di Tugu Tjg Piai sebelum menyusuri hutan paya bakau Tjg Piai. Ahli-ahli PKPSM telah melakukan lawatan ke negeri Mesir selama lapan hari. Persidangan Kebangsaan Pengurusan Pendidikan Pengetua-pengetua Sekolah Menengah Malaysia di Hotel Syuen, Ipoh, Perak pada 24-27 Julai 2006
 
NOSTALGIA MESIR
KHAHERAH / ISKANDARIAH
 
Ahli-ahli PKPSM telah melakukan lawatan ke negeri Mesir selama lapan hari bermula 15 hingga 21 Ogos 2006. Seramai 30 ahli PKPSM telah berkump[ul dari jam 8.00 pagi di KLIA.
 
Rombongan dibawa melawat ke tempat-tempat bersejarah peninggalan Mesir Kuno Firaun seperti Piramid, Spinx dan Toko Fabrik, Kain kapas, minyak wangi dan kilang memproses papyrus. Turut dilawati ialah Masjid, Makam Imam As Syafie, Masjid Saidah Zainab dan sebagainya.
 
Perjalanan ke Iskandariah sangat menarik kerana dibawa melawat ke tempat bersejarah seperti tapak kerajaan Rome, Cleopatra, maqam Abu Darda, Maqam Nabi Daniel, Luqman Al Hakim, Istana Raja Farouk dan sebagainya.
 
Pakej yang diatur oleh Safaria Leisure Services sentiasa mengingatkan peserta akan peraturan-peraturan sepanjang lawatan untuk mengelakkan sebarang kesulitan.
 

   

LAMAN UTAMA

 


 

PKPSM NEGERI JOHOR
Komen/Cadangan Mengenai Laman Web: (Penyelenggara Web )
Hakcipta Terpelihara 2008 - Bahagian  ICT